- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Čokoladni raspuknuti keksići
Čokoladni raspuknuti keksići tolika su rapsodija čokoladnog okusa da svakim zagrizom u ovo prhko savršenstvo imate osjećaj da ćete se raspuknuti od zadovoljstva. I eto, zato se ovi keksići s razlogom zovu ‘raspuknuti’ 😉 No, oni doista i izgledaju raspuknuto, što je moram priznati sasvim slučajni efekt na koji prilikom pripreme uopće nisam računala. I ispali su odlično! Ovi su nas keksići sve u kući oborili s nogu i od sada su oni No.1 na listi sitni kolači u našoj maloj družini. Savršeno meki i podatni iznutra, a opet dovoljno prhki izvana, dok se unutar svakog kriju mali komadići bijele čokolade. A ono što je najbolje od svega, priprema ovih keksića toliko je jednostavna i zabavna, te su klinci valjajući u svojim ručicama kuglice mekanog tijesta, zaključili kako je ovo još puno bolje od izrade sitnih keksa koji se režu modlicama. Ovdje im je kreativa još više mogla doći do izražaja jer uopće nije bitno kakvog su oblika kuglice koje se potom moraju lagano spljoštiti dlanovima kako bi se dobili mali diskovi. Čokoladni raspuknuti keksići u svakom slučaju nakon pečenja ispadnu odlični! Ovi su keksi odlična ideja upravo za Uskrs i uskršnje blgdane, koji doduše nisu toliko poznati po kolačima kao što je to slučaj s Božićom kada vladaju božićni kolači 😉 No, nešto slatko je uvijek dobro imati pri ruci ako vam na kavicu svrate prijatelji, a s ovim keksima nećete pogriješiti jer odlično pašu i uz čašu mlijeka, i uz kavu, crnu ili bijelu. Provjereno! Evo recepta:
Čokoladni raspuknuti keksići
POTREBNO:
- 220 g brašna
- 3 žlice kakaa
- 350 g šećera
- 200 g tamne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 250 g maslaca
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
PRIPREMA:
- Pomiješati u posudi sve suhe sastojke.
- Čokoladu natrgati na komadiće pa ju otopiti na laganoj vatri zajedno s maslacem.
- Suhim sastojcima dodati jaja i malo prohlađenu otopinu čokolade i maslaca. Sve dobro izmiksati mikserom sa spiralama ili nastavkom za tijesta. Dodati u tijesto bijelu čokoladu natrganu na komadiće i dobro ju umijesiti kako bi se rasporedila po cijeloj masi. Ako vam je masa premekana, odložite je na 15-tak minuta u hladnjak.
- Sada rukom raditi male kuglice veličine oraha, lagano ih spljoštiti dlanovima kako biste dobili male diskove, slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 175ºC 10 minuta.
- Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u kutiju s poklopcem.
Dobar tek!
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar