Brza voćna torta sa jagodama i malinama

Ako ste ljubitelji laganih, voćnih kolača koji baš osvježavaju a i brzo su gotovi, tada je brza voćna torta sa jagodama i malinama prava stvar za vas! Ovdje se radi o kolaču koje se ne peče, pa ako sve namirnice pripremite na vrijeme, sa pripremom ćete biti gotovi za čas. U podlozi ove torte nalaze se keksi sa maslacem, a kreme koje se slažu ponad toga su upravo božanstvene.
Brza voćna torta sa jagodama i malinama je posebno osvježavajuća i idealna za sve one koji ne vole dugo boraviti u kuhinji kraj pećnice. Rekla bih da je ovo kolač koji ne može ne uspjeti. Super je također to što se ova torta može napraviti upravo ovako, u obliku torte, a možete napraviti i u formi kolača koji ćete onda posluživati rezanog na kocke. Omjer voća koje koristite također može biti drugačiji. Npr. ako imate više malina ili samo maline, tada upotrijebite samo njih. A ako slučajno imate samo jagode, onda neka bude torta sa jagodama, bez malina. Okus će svakako biti odličan.
Brza voćna torta sa jagodama i malinama recept je koji čeka da ga što prije isprobate. Sigurna sam da će vas oduševiti svojim blagim okusom i predivnim izgledom. 
Brza voćna torta sa jagodama i malinama

Brza voćna torta sa jagodama i malinama

POTREBNO:
Za podlogu:
  • 200 g petit beure keksa
  • 100 g maslaca
  • 50 ml soka od naranče
Za crvenu voćnu kremu:
  • 300 g jagoda 
  • 250 g malina
  • 400 ml vode
  • 11 žlica šećera
  • 12 žlica grisa
Za žutu puding kremu:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 800 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 4 žlice milerama
  • 50 g maslaca
I još:
  • 200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
  1. Za podlogu samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem i sokom od naranče. Miješanjem napraviti ljepljivu smjesu koju zatim treba utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm. Natiskati dobro i zaravnati podlogu uz pomoć žlice ili dna čaše. Odložiti u hladnjak dok se priprema ostatak torte.
  2. Za crvenu kremu najprije izblendati jagode i napraviti pire. Sipati pire od jagoda u mjernu posudu i doliti vode tako da sve skupa bude 700 ml. Prebaciti tu crvenu tekućinu u posudu za kuhanje, dodati šećer i zagrijati do vrenja. Tada usipati gris i uz miješanje kuhati 4 minute. Kada se krema zgusne, smanjiti vatru na najmanje i ubaciti cijele maline i energično sve promiješati. Maline će se pri tom raspasti. 
  3. Izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju izliti toplu crvenu kremu i poravnati. Ostaviti po strani na sobnoj tempteraturi dok se priprema žuta krema.
  4. Za žutu kremu zakuhati u loncu 600 ml mlijeka. Puding za to vrijeme razmutiti u posebnoj posudici sa šećerom i ostatkom mlijeka. Ukuhati puding u kipuće mlijeko i uz miješanje skuhati. Kada se puding zgusne, dodati maslac i uz miješanje sjediniti. Na kraju umiješati mileram pa još jednom promiješati. Ovako dobivenu kremu izliti preko crvene kreme u kalupu. Poravnati i hladiti najprije na sobnoj temperaturi 30-tak minuta, a potom u hladnjaku najmanje 1,5 sat. 
  5. Potpuno ohlađenu tortu izvaditi iz hladnjaka, maknuti pažljivo obruč kalupa, od gore premazati čvrsto umiksano vrhnje za šlag, ukrasiti po želji jagodama ili malinama i poslužiti.
Dobar tek!
Recept u slikama:

Primjedbe